In samenwerking met Omroep Het Hogeland: Voor amateur- en aspirant-makers van journalistieke video’s voor TV, YouTube, Websites, Facebook, et cetera. Ook voor hen die willen ruiken aan het vak van camerajournalist. Je leert van professionele video/filmmakers die voor omroep-organisaties werken. In deze twee zaterdagen krijg je inzicht in de praktijk en maakt zelf, filmend, interviewend en monterend, korte nieuwsitems.

Leerdoelen
Verwerven/opdoen van basiskennis en je brengt het meteen in de praktijk. Maken van een regieplan en een draaiboek. Camera handling in combinatie met geluid/interviewen, gebruik montage/editing software, maken voice-over. Naast theorie en praktijk gaat het ook om inspiratie op te doen voor eigen (vervolg)producties.

Programma
Op elk van de dagen maken we een journalistieke videoreportage met interview, voice-over en tekst in beeld. We beginnen met theorieles over het maken van zo’n reportage met do’s en dont’s, tips en tricks. Daarna de praktijk in met research, regieplan en het maken van een draaiboek. Vervolgens gaan we in tweetallen op pad om te filmen en te interviewen. Vervolgens monteren en editen we het gefilmde materiaal, koppelen we video en audio en omlijsten de beelden met intro’s en/of voice-overs.
Leren door te doen! Wees er snel bij. Deelname aan deze cursus is nu zonder kosten.   

Voor cursisten die daarna meer willen biedt Omroep Het Hogeland, in samenwerking met Omroep Eemsdelta, aanvullende begeleiding aan. En als er een kwalitatief en uitzendwaardig resultaat is, maakt jouw productie kans om te worden uitgezonden door de Omroep (tv kanalen KPN en Ziggo). 

Docent
De cursus wordt gegeven door Lisa Terpstra.
Lisa is video en filmmaakster, ervaren cursusleider en werkzaam geweest bij S.I.B (Samen in Beeld) en actief bij OOG TV.

Data en tijden
Zaterdag 8 oktober en 29 oktober 2022 van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Locatie
De Blauwe Schuit in Winsum

Aanmelden
Deelname is kosteloos. Meld je aan voor de workshop door je gegevens achter te laten via onderstaand formulier: