Vakland Het Hogeland | Opleidingen Bouw en Techniek

Opleidingen Bouw en Techniek

Ploc Uithuizen

Altijd al in de wondere wereld van de techniek willen stappen? Beginnen je handen te jeuken bij het zien van een hamer en zaag? Wil je alle geheimen van metaal ontrafelen? Dit is je kans! Via het project Noorderhuizen van Gemeente Het Hogeland kun je een volledige opleiding volgen in de hout of metaal. Zodat je handen kunnen maken wat je hoofd heeft bedacht. Kies voor timmerman, assistent bouwen, assistent installatietechniek of constructiewerker.

Hout of metaal

Voortraject

De opleiding begint met een voortraject om te kijken of hout- of metaalverwerking iets voor je is. In dit voortraject (10 tot 16 weken) leer je een aantal vaardigheden zoals technisch inzicht, veiligheid, klantvriendelijkheid en goed kunnen samenwerken.

Opleidingen (bbl)

Na dit voortraject kun je een vervolgopleiding doen van Noorderpoort bij Werkplein Ability in Uithuizen. Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:

Houtbewerking

  • Timmerman, niveau 2 (met diploma)
  • Assistent bouwen, wonen en onderhoud, niveau 1 (met diploma of schoolverklaring)

Metaalbewerking

  • Assistent installatie- en constructietechniek, niveau 1 (met diploma of schoolverklaring)
  • Constructiewerker, niveau 2 (met diploma)

Keuzevakken

Binnen de opleiding kies je ook nog uit een aantal keuzevakken. Deze keuzevakken zijn bedoeld om je kennis te vergroten. Zij zorgen er ook voor dat je sneller werk kunt vinden of gemakkelijker kunt doorstromen naar een vervolgopleiding.

Veiligheidscertificaat (VCA)

Het behalen van het veiligheidscertificaat (VCA) is ook onderdeel van het traject. Dit certificaat is verplicht om veilig in de bouw of techniek aan het werk te kunnen.

Bekijk voor meer informatie en hoe je kunt aanmelden de website van Gemeente Het Hogeland: https://hethogeland.nl/uitkering-en-werk/werk/praktijkopleiding-hout-of-metaal