De naam ‘t Wieshoes

Voor het bepalen van een naam voor het gebouw is een prijsvraag uitgeroepen. Uit de vele inzendingen is een selectie gemaakt waar uiteindelijk ‘t Wieshoes als winnaar is uitgekomen. Wies in de zin van de weg wijzen, maar ook in de vorm van de wijsheid die je er kunt opdoen.

Bewoners van ’t Wieshoes

In ’t Wieshoes zitten verschillende organisaties en mensen gehuisvest. Een opsomming van wie allemaal een functie vinden in het gebouw: leerlingen van Het Hogeland College, de plusklas van Lauwers & Eems, boeken-afhaalpunt van Biblionet Groningen, Gebiedscoöperatie Het Hogeland, Da’s ja Goud, Vakland Het Hogeland en overige basis- en vo-scholen uit de regio.

E-Lab

Wist je dat wij een e-LAB hebben waar iedere inwoner van de gemeente Het Hogeland gebruik van kan maken? Of je ervaring hebt met technologische snufjes doet er niet toe, wij staan klaar om je te helpen. Dus heb je altijd al iets in 3D willen printen? Of een stukje film willen editen? Wil je weten hoe de wereld er door een VR-bril uitziet? Kom dan bij ons op bezoek en ga aan de slag. 3D printers, een lasersnijder, video edit-software, een sublimatieprinter, Arduino-setjes, diverse LEGO sets (Mindstorms, Movie Maker, blokjes), Kepla, VR brillen; we hebben het allemaal!

Om je te helpen zijn wij aanwezig in het e-LAB. We hebben een kopje koffie voor je klaarstaan en vinden het leuk als je langskomt!

Wanneer kun je bij ons terecht?

Iedere woensdagmiddag en vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Voor wie?

Jong, oud, ervaren en onervaren, kortom: voor iedereen!