Kledingreparatie met naaimachine

Kledingreparatie met naaimachine voor beginners op 4 november

Tijdens de Nationale Klimaatweek van 31 oktober t/m 6 november organiseert Vakland in opdracht van en samen met Gemeente Het Hogeland verschillende activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Dit is een van de workshops. Voor de overige workshops klik je hier.  

Je favoriete broek weggooien omdat er een gat in zit? Je trui wegdoen omdat je achter een spijkertje bent blijven haken? Dat is natuurlijk zonde. Veel mensen willen hun eigen kleding wel repareren, maar weten niet precies hoe. Daarom is er nu de workshop kledingreparatie met naaimachine voor beginners.  

Tijdens de workshop leer je onder begeleiding hoe je kleding kunt herstellen. Een klein beetje ervaring met de naaimachine is wel vereist, want je leert niet hoe je de naaimachine moet bedienen. Je kunt je eigen kledingstuk meenemen waar je mee aan de slag wilt gaan. De docente geeft je tips en trucs, zodat je met meer vertrouwen je eigen kleding kunt maken. Maar ook als je op dit moment zelf niks hebt liggen om te repareren ben je van harte welkom.   

Heb je geen ervaring met een naaimachine, maar wil je wel je eigen kleding repareren, kijk dan even hier

Docent
Naaidocente Marloes Maurits van naaiatelier Twinkeltje zal je tijdens deze workshop begeleiden. Zij geeft naailessen aan kinderen en volwassenen en workshops op het gebied van textiele vormgeving. Ze werkt met geredde stoffen en oude wollen dekens, en vindt het belangrijk om te recyclen, upcyclen en duurzaam om te gaan met wat er al is. 

Wanneer
Zaterdag 4 november van 13:00 – 15:00 

Waar
Westervalge 5, Warffum, in de voormalige basisschool.  

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door je gegevens hieronder achter te laten.