Salsa Suelta is een mix van Salsa en andere Latin dansen zonder partner, waarbij het vooral gaat om het plezier van het dansen. Al dansende leer je de verschillende dansstijlen en ervaar je de Cubaanse feestelijkheid. Ondertussen krijg je een goede conditie.

Leerdoelen
Je leert de basispassen van verschillende caribische dansstijlen. Je leert onder andere Salsa, Merengue, Bachata en Cumbia. Je krijgt handvatten om zonder partner te dansen en leert te improviseren met verschillende mogelijkheden binnen de dansstijlen.

Docente
De lessen worden gegeven door Rosa Leijdekkers. Rosa heeft een driejarige HBO opleiding gedaan tot Cubaanse Salsa Docente in Rotterdam en Cuba, en heeft onder andere een Salsaschool in de provincie gehad en daarna in Haarlem een Zumbaschool opgezet. Nu combineert ze de feestelijkheid van de Cubaanse dans met haar kennis over verschillende Caribische dans stijlen en de speelse lesgeefstijl van de Zumba tot een mooie mix.  Al dansend op een laagdrempelige manier steeds beter leren dansen, genieten van exotische muziek en een goede conditie opbouwen zijn de ingrediënten van haar lessen. Je komt er gegarandeerd vrolijk vandaan.

Programma
Salsa, Merengue, Cumbia en Bachata basispassen

Onderscheid maken tussen de verschillende ritmes en muziekstijlen

Kunnen improviseren met het geleerde materiaal

Achtergronden van de muziekstijlen en ontstaansgeschiedenis van de dans.

Data en tijden
4, 11, 18, 25 november en 2, 9,16 en 23 december van 19.30 – 20.30 uur.

Locatie
Dorpshuis Westernieland, Dirk Wierengastraat 61.

Minimum aantal deelnemers: 8
Maximum aantal deelnemers: 16

De cursus met startdatum 4 november zit vol! Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor een volgende serie lessen.