Dorpsgidsen Hogeland verenigd op eigen site

De Dorpsgidsen van het Hogeland, een jaar geleden opgeleid bij Vakland, hebben sinds de start van de lente een eigen site: www.dorpsgidsenhogeland.nl Op de site kan het publiek zien welke wandelingen er in de dorpen plaatsvinden, welke dorpen inmiddels een dorpswandelaar hebben en welk nieuws er verschijnt over deze dorpsgidsen.

Het verhaal van de Dorpsgidsen van het Hogeland begon in Winsum waar sinds 2019 een grote groep Dorpsgidsen actief werd, na een oproep van de werkgroep Recreatie en Toerisme van de Ondernemersvereniging Winsum. In dat eerste jaar werden al een kleine twintig Dorpsgidsen opgeleid – later zouden er meer volgen. Sindsdien hebben duizenden toeristen het dorp Winsum op een hele bijzondere manier leren kennen.

Goed voorbeeld doet goed volgen. En vandaar dat er in het voorjaar van 2023 een uitgebreide cursus werd gegeven in t Wieshoes door ervaren Winsumer dorpgidsen. Meer dan dertig nieuwe Hogelander dorpsgidsen kregen een opleiding via Vakand het Hogeland en liepen mee met de dorpsgidsen van Winsum en met elkaar. Sindsdien is het aantal dorpen met een eigen officiële dorpsgids snel gestegen. Vandaar de nieuwe site die zowel voor dorpsbewoners als toeristen bedoeld is.

Kijk op de dorpenpagina op de site in welk dorp gidsen actief zijn. En kijk in de activiteitenagenda om te zien wanneer de eerstvolgende dorpswandelingen zijn.

 

 

Meer Nieuws

Vakland Impactjaarverslag 2023

Vakland Impactjaarverslag 2023

Ontdek ons impactjaarverslag 2023: een boeiend verslag dat de positieve veranderingen en impact van ons werk op het Hogeland in kaart brengt! In dit verslag delen we graag de resultaten, mijlpalen en successen die we hebben behaald in het afgelopen jaar. Van duurzame...

GEZOCHT: Trainee OWP en Vakland

Onderzoekswerkplaats en Vakland Het Hogeland zijn op zoek naar een trainee Als trainee bij de Onderzoekswerkplaats- en Vakland Het Hogeland vervul je een veelzijdige rol waarin je een cruciale bijdrage levert aan de verbinding tussen onderwijs, bedrijfsleven, en de...

Presentatie Joop Hofman van Rode Wouw

Tijdens het Vaklandcafé van 26 januari jl. heeft Joop Hofman van de Rode Wouw een korte presentatie gegeven over de trends in participatie. De presentatie van Joop is hier te bekijken.