Wij zijn Zeehondencentrum Pieterburen, een van de oudste en beste opvangcentra voor zeehonden ter wereld. Door onze gezamenlijke passie en de multidisciplinaire aanpak vormen we een learning community. We brengen die passie over op het grote publiek en zo maken we hen bewust van onze missie. 

Al jarenlang hebben we zorg voor de zeehond, inclusief zijn leefomgeving. Een schone en gezonde Waddenzee is voor ons dan ook een erg groot goed. Niet voor niets heeft dit uniek stukje natuur het predicaat ‘Werelderfgoed’ en daar moeten we er zuinig mee omgaan; voor nu, voor straks en voor onze kinderen. Hierin hebben we als mens en als sociale onderneming een grote verantwoordelijkheid. De rol van de zeehond is daarbij cruciaal; hij vormt de graadmeter voor een schone zee. Wij meten, monitoren, verzorgen en delen onze kennis. Om de zeehond en zijn leefomgeving gezond te houden én om onze kennis en kunde internationaal aan te bieden. Zodat die ook wereldwijd kan worden ingezet en kan bijdragen aan een betere (zee)wereld. 

Jaarlijks trekt het Zeehondencentrum circa 70.000 – 80.000 bezoekers aan, met name uit Nederland, België en Duitsland. Deze bezoekers kunnen bij binnenkomst in het centrum alles te weten komen over de zeehond en het werk wat wordt verricht in en door het Zeehondencentrum. Lopen ze door naar buiten, dan passeren ze diverse zeehonden in verschillende opvangfases en bassins. Ze wandelen de Waddentuin door, tussen planten en bloemen die in het Groninger landschap thuishoren en komen aan bij de Waddenspeelplaats; een unieke (water)speeltuin. Aan de rand bevindt zich het Zomerpaviljoen met een gezellig terras waar men zich neer kan zetten voor een hapje en een drankje. Terwijl de kinderen zich uitleven en de ouders genoegzaam neerploffen is dit waar jij in actie komt. 

Voor ons horeca team zijn we namelijk op zoek naar enthousiastelingen die ons team willen versterken. Met het oog op de zomervakantie kunnen we namelijk, zeker in de keuken, nog een paar handen gebruiken. 

Herken jij jezelf in onderstaande? 

 • Je bent een representatieve en enthousiaste gastvrouw/heer en/of je bent die enthousiaste en leergierige keukenmedewerker; 
 • Je stapt ontspannen op mensen af en maakt makkelijk een praatje; 
 • Je houdt van aanpakken, kunt zelfstandig te werk gaan en goed samenwerken en bovendien heb je een flexibele instelling; 
 • Bij voorkeur heb je ervaring met het werken in de horeca. 
 • Je bent minimaal 3 dagen in de week beschikbaar, waaronder de weekenden 
 • Zowel onze bezoekers als je nieuwe collega’s komen overal vandaan, dus kennis van in ieder geval de Engelse en eventueel Duitse taal is een pre; 
 • Jij weet net dat extraatje toe te voegen aan de beleving van onze bezoekers; 
 • Je bent enthousiast over de missie van het Zeehondencentrum: Healthy Sea, Happy Seal. 

Stel je kunt niet op alle vragen met ja antwoorden, maar je bent wel enthousiast? Laat dat je er niet van weerhouden toch contact op te nemen. 

Wij bieden: 

 • Een afwisselende baan in een inspirerend en leuk team in een bijzondere organisatie en omgeving; 
 • De mogelijkheid meer te leren over zeehonden, het werk van het Zeehondencentrum en jezelf te ontwikkelen; 
 • Een oproepovereenkomst tot tenminste 1 november 2022; 
 • Een salaris van maximaal € 1.869,69 op fulltime basis (40 uren), inclusief onregelmatigheidstoeslag; 
 • Een premievrije pensioenregeling. 

Heb je interesse in een leuke baan bij een bijzondere werkgever? 

Stuur dan je cv en motivatie vóór 1 maart aanstaande aan René Bredenhoff via pno@zeehondencentrum.nl.

Met vragen over deze vacature kun je tijdens kantoortijden bellen naar René Bredenhoff op 06 – 26065889.

Voor meer informatie kun je kijken op www.zeehondencentrum.nl.