ADEM IS LEVEN 

Inademen is het eerste wat we doen als we op de wereld komen en uitademen het laatste wanneer we de wereld weer verlaten. Het is een belangrijk deel van ons leven, want zonder adem kunnen we niet leven. Adem is leven. Volledig ademen is volledig leven. Bewust ademen is bewust leven, en met een vrije ademhaling sta je vrij in het leven.  Je ademritme weerspiegelt niet alleen hoe het met jouw fysieke lichaam is gesteld, ze geeft ook aan wat de kwaliteit van je geestelijk leven is. Elke gemoedstoestand en situatie heeft een eigen adembeweging. Liggend op het strand onder een heerlijk zonnetje adem je anders dan wanneer je geïrriteerd in de file staat. Tijdens slaap en meditatie is je adem rustig en ontspannen, als je daarentegen bijvoorbeeld schrikt of onder een koude waterstraal staat, dan houd je vaak je adem vast. Dit zijn allemaal externe factoren die de adem beïnvloeden. Wat heel bijzonder is dat wij in staat zijn om ons adempatroon, waar nodig, zelf te reguleren. Vooral het verlengen van de uitademing heeft een spectaculair effect op onze fysieke en geestelijke gezondheid. 

DE GENEZENDE KRACHT VAN DE ADEM

Stress heeft een directe invloed op het ademen. Hierdoor kunnen er klachten ontstaan, zoals slecht slapen, een verstoorde spijsvertering, moeheid, prikkelbaarheid en nog veel meer. ‘Je adem wordt ongemerkt snel en oppervlakkig. Wanneer je stress wilt verminderen, is je ademhaling misschien niet gelijk het eerste waar je aan denkt. Maar met de juiste ademoefeningen kun je het lichaam zuiveren, het hoofd leeg maken, meer energie ervaren en meer in balans komen.  

LEERDOELEN 

1 Je kunt bewust ontspannen ademen. 

2 Je wordt vertrouwd met verschillende manieren om je adem te sturen. 

3  Door bewuster te ademen verandert op een heel subtiele manier jouw gedrag en jouw manier van leven. Je wordt bewuster, sterker, spontaner en meer ontspannen.   

CURSUS LEIDER 

 Yvonne 

PROGRAMMA 

10 lessen van 75 minuten 

DATA EN TIJDEN 

Elke maandag vanaf  7 februari 2022.

We starten elke avond om 19.00 uur en eindigen om 20.15 uur 

LOCATIE
Yoga Huis – Saaxumhuizen  

Minimum aantal deelnemers: 6
Maximum aantal deelnemers: 6 

 

AANMELDEN
De cursus met startdatum 7 februari zit vol! Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor een volgende cursus.