Inleiding
Fotografie is geweldig, maar hoe maak je nu een mooie foto? Met welke belichting? Wat is sluitertijd? En als je landschap mooi op de foto wilt zetten, hoe doe je dat dan? Pol Taverne geeft een workshop fotografie in drie delen. Voor mensen met of zonder fototoestel, want met je telefoon kan je ook prachtige foto’s maken. Eindresultaat is een expositie in Galerie Gewaagd, waarbij het hele zoekproces in beeld wordt gebracht samen met de afdrukken die je eventueel kunt maken met blauwdruk in de volgende workshop.


Pol is graficus, fotograaf, docent en onderzoeker. Naast haar kunstenaarspraktijk geeft ze les aan kinderen, jongeren, volwassenen, van amateur tot professional. Op basisscholen,  bijVrijdag en op Academie Minerva. 

Leerdoelen

  • Je leert de basis van fotograferen en hoe je daarmee kunt spelen. 
  • Je leert alles over belichting, diafragma, sluitertijd en compositie 
  • Je leert om te werken met verschillende apps op je telefoon en of je camera op manueel  zetten. Denk aan lange sluitertijden, beweging en nachtfotografie.  

Programma
Pol geeft de cursus op zaterdagochtend. We starten met een korte theoretische, kunsthistorische en technische uitleg en dan gaan dan jullie zelf aan de slag en is er ruimte voor al jullie vragen. We beginnen om 10 uur en eindigen rond 12 uur, nadien is er nog de gelegenheid om op eigen kosten samen te blijven lunchen in Wongema. 

Data en Tijden: 9, 16 en 30 april van 10:00u tot 12:00u.

Locatie: Nieuw Wongema in Hornhuizen

Minimum aantal deelnemers: 10
Maximum aantal deelnemers: 20

Aanmelden
De cursus zit vol! Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor een volgende cursus.