Je wilt voor een evenement of activiteit een poster en flyer maken? Met creativiteit en de juiste software kom je al een heel eind. Maar als je wilt dat het ook echt opvalt dan komt er meer bij kijken. In deze cursus Grafisch Vormgeven (beginners) ga je aan de hand van praktische opdrachten aan de slag. Dick Stoppels vertelt op enthousiaste wijze over de software en de basisregels van het creatief vormgeven.   

Met goed gereedschap werkt alles makkelijker en dat geldt ook voor de software. Tijdens de cursus wordt er gebruik gemaakt van een proefversie van het programma Affinity Publisher. Dat is een Desk Top Publishing (opmaak)programma dat – mede door de eenmalige redelijk goedkope aanschafprijs – ook steeds meer gebruikt wordt door professionele vormgevers.  

Wat wordt er tijdens de cursus behandeld? 

  • Wat heb je nodig voor een goede poster of flyer? 
  • Waarvoor maak je je poster, wat is je doelgroep?  
  • Hoe kom je aan goede en bruikbare foto’s of illustraties? 
  • De basisregels van het vormgeven (o.a. kleurgebruik en typografie) 
  • Verschil ontwerpen/vormgeven voor drukwerk of online gebruik. 

Dick Stoppels heeft als (offset- en digitale drukker) veel praktijkervaring opgedaan in de grafische sector. Door zijn grote interesse in grafische vormgeving en communicatie met beeld en woorden is hij in 2017 als ZZP-er grafisch vormgever geworden. Hij maakt websites, verzorgt social media publicaties en geeft vorm aan alles wat je maar kunt drukken.  

Enkele reacties van de deelnemers aan de eerste cursus: 

“Heb heel wat geleerd over het software programma en vormgevingsstijlen.” 

“Ik heb inzicht gekregen in het vormgeven en heb zelf iets kunnen creëren.” 

“De cursus grafisch vormgeven met Affinity is me heel goed bevallen. Ik was altijd afhankelijk van anderen voor wat voor opmaak dan ook. Nu heb ik al zelf een poster en een flyer voor een expositie ontworpen en die laten drukken bij een drukkerij, zo leuk!”

“Wat me altijd tegen heeft gehouden om te gaan vormgeven is het dure programma Indesign van Adobe. In deze cursus leer je werken met Affinity. Voor Affinity (publisher, photo en designer) betaal je eenmalig een betaalbaar bedrag en je krijgt de updates gratis.

“Dick geeft prettig les, hij heeft een rustige, optimistische uitstraling en is tegelijkertijd super enthousiast. Hij is een goede vormgever, luistert goed naar zijn cursisten en heeft overal een oplossing voor. Zo niet direct, dan later. Ik beveel deze cursus, gegeven door Dick, van harte aan.” 

Data en tijden:
Cursusavonden: donderdag van 19.00 – 21.00 uur 

  1. 9 juni 
  2. 16 juni 
  3. 23 juni 
  4. 30 juni 
  5. 7 juli 

Er zullen wekelijks 1 of 2 opdrachten worden meegegeven om thuis mee aan de slag te gaan. Deze opdrachten zijn niet verplicht maar wel gewenst om te maken zodat tijdens de cursusavonden gefocust kan worden op het omgaan met de software 

Locatie:
‘t Wieshoes in Warffum (Westervalge 5A) 

Minimum aantal deelnemers: 8
Maximum aantal deelnemers: 10

Het is belangrijk dat je zelf in bezit bent van een laptop. Mocht je dat niet zijn, laat het dan weten dan zoeken we daarvoor een oplossing. De softwareprogramma’s worden aangevraagd door de docent en zullen tijdens de eerste les geïnstalleerd worden op de eigen laptop of tablet (alleen iPad).  

Aanmelden
De cursus zit vol! Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor een volgende cursus.