Inleiding

Wil je leren hoe foto’s, filmpjes en korte teksten te maken om je eigen gemeente in beeld te brengen? Voor zowel gevorderden als mensen met de wens om als ‘mini-reporter’ aan de slag te gaan. Succesvolle verslagen worden op de website en/of social media van het project 52 Dorpen gepubliceerd: https://52dorpen.nl/.

Leerdoelen

Hoe vertel je een goed verhaal? Wat is je doel? Wie is je doelgroep? Hoe bedenk je een creatieve invalshoek waarmee je je kunt onderscheiden? Wat is je plan? En hoe ga je het aanpakken qua research? Welke interviewtechnieken kun je gebruiken. En hoe ga je het verhaal maken in tekst, beeld, video of geluid?

Programma

Onderdeel 1 (live): Een eerste introductie, kennismaking, uitleg, gesprekken, doelen bespreken, eerste opdracht. Punten die besproken worden: algemene tips bij het maken van beeld, teksten en verhalen.
Onderdeel 2 (online begeleiding): Persoonlijk één op één online contact. De beelden en teksten die de ‘mini reporters’ maken worden samen met de trainer besproken. Bijvoorbeeld, hoe ging het, is het doel bereikt, zijn er misschien aanpassingen nodig, wat vond de cursist van het thema zelf, het bespreken van nieuwe beelden/teksten/thema’s. Een aantal bijdragen komen op de website en/of social media van de website 52dorpen.nl

Data en tijden

Onderdeel 1: Dinsdagavond 1 februari van 19:00 uur tot 22:00 uur
Onderdeel 2: per persoon verschillend.

Locatie

‘t Wieshoes, Westervalge 5a in Warffum

Minimum aantal deelnemers: 3
Maximum aantal deelnemers: 4

De cursus met startdatum 1 februari zit vol! Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor een volgende cursus.