Steeds meer mensen willen lokaal eten. Leuk natuurlijk, dat lokale eten. Maar hoe kook je met al die knollen? Hoe maak je een prei anders klaar dan simpelweg wokken of in de soep?

Leerdoelen
Na deze cursus ken je een aantal bereidingswijzen van lokaal voedsel, weet je waar je het eten vandaan haalt en ben je in staat anderen te inspireren ook te koken met deze producten. De cursus wordt gegeven door Wilbert van de Kamp. Hij kookt al jaren met voedsel van boeren uit de Provincie en is onder andere bekend van Lokaal Kilo’s Schuiven en de Grokaalbox. Wilbert baat samen met drie anderen Nieuw Wongema uit, waar hoofdzakelijk met lokaal voedsel gekookt wordt.

Programma
Deze workshop bestaat uit 4 bijeenkomsten en start met een eerste bijeenkomst waarin we lokaal voedsel proeven naast spullen uit de buurt. Hoe smaken de piepers van Westers naast een supermarktaardappel? En wat is het verschil tussen appelsap van de Eikemaheert en de prijsknaller uit de Albert Heijn?

Bijeenkomst 1 is een proeverij en kennismaking. Tijdens bijeenkomst 2 en 3 koken we samen op Nieuw Wongema. Daarna eten we samen de maaltijd op. Op de laatste bijeenkomst koken neemt iedereen iets mee wat af te maken is in de keuken, en dan eten we dat samen op. Uiteraard is deze serie ook geschikt voor mensen die veganistisch of glutenvrij eten.

Data en tijden

24 januari van 19.30 – 21.00 uur

31 januari van 17.00 – 19.00 uur

7 februari van 17.00 – 19.00 uur

14 februari van 17.00 – 20.00 uur

Locatie
Nieuw Wongema – Tammingastraat 58, 9978 PD Hornhuizen

Minimum aantal deelnemers: 8
Maximum aantal deelnemers: 12

De cursus met startdatum 24 januari zit vol! Het is dan ook niet meer mogelijk om je voor deze cursus aan te melden. Houd onze website en social media kanalen goed in de gaten voor nieuw leeraanbod.