Steeds meer mensen willen lokaal eten. Leuk natuurlijk, dat lokale eten. Maar hoe kook je met al die knollen? Hoe maak je een prei anders klaar dan simpelweg wokken of in de soep?

Leerdoelen
Na deze cursus ken je een aantal bereidingswijzen van lokaal voedsel, weet je waar je het eten vandaan haalt en ben je in staat anderen te inspireren ook te koken met deze producten. De cursus wordt gegeven door Wilbert van de Kamp. Hij kookt al jaren met voedsel van boeren uit de Provincie en is onder andere bekend van Lokaal Kilo’s Schuiven en de Grokaalbox. Sinds kort baat hij samen met drie anderen Nieuw Wongema uit, waar hoofdzakelijk met lokaal voedsel gekookt wordt.

Programma
Deze workshop bestaat uit 4 bijeenkomsten en start met een eerste bijeenkomst waarin we lokaal voedsel proeven naast spullen uit de buurt. Hoe smaken de piepers van Westers naast een supermarktaardappel?  En wat is het verschil tussen appelsap van de Eikemaheert en de prijsknaller uit de Albert Heijn?

Tijdens bijeenkomst 2 en 3 koken we samen op Nieuw Wongema. Daarna eten we samen de maaltijd op. Op de laatste bijeenkomst koken de mensen die zich hebben opgegeven in tweetallen voor elkaar. Rond de koffie komen we bij elkaar om daarover na te praten en de reeks af te sluiten. Uiteraard is deze serie ook geschikt voor mensen die veganistisch of glutenvrij eten.

Locatie: Nieuw Wongema

Minimum aantal deelnemers: 8
Maximum aantal deelnemers: 12

We hebben nog geen nieuwe datum, maar ben je geïnteresseerd in deze cursus? Laat dan je gegevens achter via onderstaand formulier.