Inleiding
Blauwdruk, of cyanotypie is een historisch fotografisch procedé waarmee je niet alleen foto’s kunt afdrukken maar ook hele mooie fotogrammen kunt maken. Met de zon als belichtingsbron en water als ontwikkelaar. Je maakt een fotogram door voorwerpen op lichtgevoelig papier te plaatsen en die te belichten. Het is niet zo ingewikkeld en de resultaten zijn geweldig. Heb je een paar favoriete foto’s gemaakt van het landschap en de mensen hier? Dan kun je met deze techniek relatief eenvoudig een paar prachtige afdrukken daarvan maken. Het eindresultaat is een mooie expositie in Galerie Gewaagd, waarbij Bertien Minco de teksten zal schrijven.  

De workshop wordt gegeven door Pol Taverne. Pol is graficus, fotograaf, docent en onderzoeker. Naast haar kunstenaarspraktijk geeft ze les aan kinderen, jongeren, volwassenen, van amateur tot professional. Op basisscholen,  bijVrijdag en op Academie Minerva. 

Leerdoelen

  • Een negatief maken van je favoriete (digitale) foto 
  • Een foto afdrukken in blauwdruk 
  • Fotogrammen maken  

Programma
Pol geeft de cursus op zaterdagochtend. We starten met een technische uitleg en het uitprinten van de negatieven, dan gaan dan jullie zelf aan de slag en is er ruimte voor al jullie vragen. We beginnen om 10 uur en eindigen rond 12 uur, nadien is er nog de gelegenheid om op eigen kosten samen te blijven lunchen in Wongema. 

Zelf meenemen: 

  • Digitale bestanden/ foto’s op usb stick of je laptop. 
  • Materiaal voor fotogram, gedroogde planten, glazen knikkers, elastiekjes etc.

Data en tijden: 11, 18 juni en 2 juli van 10:00u tot 12:00u.

Locatie: Nieuw Wongema in Hornhuizen

Minimum aantal deelnemers: 10
Maximum aantal deelnemers: 20

Aanmelden
De cursus zit vol! Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor een volgende cursus.