Op woensdag 1 juni wordt door Terra Winsum de Terra Landgoedfair georganiseerd. Vakland Het Hogeland is bij dit mooie evenement betrokken en verzorgd in de middag een aantal workshop voor jong en oud.

Leerdoelen
Middels rondleidingen langs de tuin geeft Wankja Ferguson uitleg over wat je met planten en beheer/onderhoud kan betekenen en kunt doen voor de diverse vlinder (waardplanten) en wilde bijen soorten (stuifmeelspecialisme), libellen en andere kleine fauna in eigen tuin en omgeving. Wankja laat zien wat al aanwezig is en wat eventueel toegevoegd zou kunnen worden. (Bij slecht weer middels een PowerPoint).

  • Aandacht vestigen op de kleine fauna en uitleg geven over hoe deze interacteren met planten, begrippen als waardplanten en stuifmeelspecialisme komen aan bod.
  • De planten/middelen duiden waarmee je kleine fauna kan helpen in eigen tuin en omgeving. Laten zien dat daar ook heel veel mooie planten bij zijn.
  • Aandacht voor de interacties tussen insecten en andere kleine fauna, bijvoorbeeld de afhankelijkheid van jonge vogels van rupsen en larven als voedselbron en andere dieren van vruchten van planten, waarvoor ook zíj van bestuiving afhankelijk zijn.
  • Aandacht voor onderhoudsaspecten die positief uitwerken voor de kleine fauna, bijv. het creëren van bovengrondse nestgelegenheid voor bijen of het soms laten staan van de vegetatie zodat rupsen en poppen zich weer kunnen ontwikkelen tot vlinders. 

Programma
De workshop wordt gegeven door Wankja Ferguson.Wankja is lr. Natuurbouw/Landschapsecologie en tevens vakbekwaam hovenier. Wankja heeft speciale interesse en focus in ecologie, insecten en hun planten. 

Vanaf 11:00 uur geeft Wankja elk uur een rondleiding. Het evenement duurt tot 18:00 uur.

Locatie
Terra Landgoedfair
Ouden Bosch 1, 9959 PX Onderdendam.

Deelname is kosteloos. Aanmelden is niet nodig.