Het Wijkleerbedrijf Winsum is een samenwerking van De Hoven (Winkheem), het Alfa-college en Werkplein Ability. Het is dé leer- en werkplek voor inwoners die graag iets voor anderen betekenen op het gebied van zorg en welzijn.

Er zijn verschillende mogelijkheden binnen het Wijkleerbedrijf. Zo is er een opleiding Dienstverlening en Zorg, die start op Niveau 1. Geschikt voor starters, nieuwkomers en zeker ook voor volwassenen die terug in de schoolbanken willen. Een andere opleiding is Helpende Zorg en Welzijn niveau 2.

Ontmoet het Wijkleerbedrijf Winsum op de Open Dagen van Alfa-college
Op vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart organiseert MBO De Kluiverboom in Groningen weer Open Dagen. Dit keer bestaat ook de mogelijkheid om kennis te maken met het Wijkleerbedrijf Winsum. Belangstellenden zijn van harte welkom op vrijdag 11 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag 12 maart van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Gratis deelname via Vakland Het Hogeland
Het Wijkleerbedrijf maakt deel uit van het programma Vakland Het Hogeland. Via Vakland is het mogelijk om gratis deel te nemen aan de opleidingen. Mail naar info@vaklandhethogeland.nl voor meer informatie.