‘t Wieshoes

In oktober 2021 is ‘t Wieshoes geopend in het voormalige bibliotheek gebouw in Warffum.

Activiteiten in ‘t Wieshoes

Maandagochtend: De computer- en ICT-helpdesk
Op maandag kun je langskomen voor al je ICT-vragen. Dus lukt het niet om die ene app te installeren op je telefoon? Wil je met je DigiD inloggen maar krijg je het niet voor elkaar? Of heb je een andere vraag over het gebruik van je telefoon, je computer of internet? Kom dan vooral bij ons langs, geen vraag is ons te gek. We beginnen de week graag door jou op weg te helpen.

Wanneer?
Op maandag van 10:00 uur tot 13:00 uur in ‘t Wieshoes aan de Westervalge 5A in Warffum.

Voor wie?
Voor iedereen! We doen ons uiterste best om alle vragen te beantwoorden. Bovendien hebben we een heerlijk kopje koffie voor je klaarstaan.

Woensdagmiddag: Maakmiddag
Je woensdagmiddag kun je doorbrengen met onze mooiste technologische snufjes. Heb je altijd al iets in 3D willen printen? Of een stukje film willen editen? Wil je weten hoe de wereld er door een VR-bril uitziet? Kom dan bij ons langs en ga aan de slag. Je kunt zelf beginnen en iets compleet nieuws ontwerpen maar je kunt ook een lampje maken of een robotje programmeren en meedoen aan ons standaard programma. Wij zijn op woensdagmiddag aanwezig om je daarbij te helpen.

Wanneer?
Op woensdag van 15.00 uur tot 17.00 uur in ‘t Wieshoes e-LAB aan de Westervalge 5A in Warffum.

Voor wie?
Voor jong en oud, van 8 jaar tot 88 jaar. Onze maakmiddagen zijn ook erg geschikt voor kinderen en ouders die samen ergens aan willen knutselen. Je hoeft je niet aan te melden, de deur staat voor je open.

Vrijdagmiddag: Inloopmiddag
Heb je vragen of wil je kennismaken met onze technologie, dan kun je ook op vrijdagmiddag bij ons terecht. Er zijn dan geen gerichte activiteiten maar je kunt rustig rondkijken. Wij laten je graag zien wat we in huis hebben. Als je dat wilt kun je meteen onze apparaten gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een 3D-print maken, een ontwerp uitsnijden op de laserprinter of een spelletje spelen met een VR-bril op.

Wanneer?
Op vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur in ‘t Wieshoes aan de Westervalge 5A in Warffum.

Voor wie?
Voor iedereen!

De naam ‘t Wieshoes
Voor het bepalen van een naam voor het gebouw is een prijsvraag uitgeroepen. Uit de vele inzendingen is een selectie gemaakt waar uiteindelijk ‘t Wieshoes als winnaar is uitgekomen. Wies in de zin van de weg wijzen, maar ook in de vorm van de wijsheid die je er kunt opdoen.

Bewoners van ’t Wieshoes
In ’t Wieshoes zitten verschillende organisaties en mensen gehuisvest. Een opsomming van wie allemaal een functie vinden in het gebouw: leerlingen van Het Hogeland College, de plusklas van Lauwers & Eems, boeken-afhaalpunt van Biblionet Groningen, Gebiedscoöperatie Het Hogeland, Vakland Het Hogeland en overige basis- en vo-scholen uit de regio.

Meer weten?