In deze cursus ga je leren hoe je zelf je eigen website kan maken en eigen content (tekst en beeldmateriaal) kan beheren en integreren met social media en andersom met WordPress. Stap voor stap worden alle elementaire onderdelen doorlopen en zal op het einde van les 1 je eerste website al klaar staan voor verdere ontwikkeling. In de cursus maken we niet alleen gebruik van gratis plugins en themes, maar gaan we ook in op betaalde varianten en de voor- en nadelen daarvan.

Leerdoelen
De cursus is vooral gericht op ondernemende Hogelandsters die een website willen hebben waarop naast content ook producten getoond worden. Daarnaast leer je bijvoorbeeld hoe je mailinglijsten opzet voor promotie en hoe je hoger in de zoekmachines kunt komen. Heb je geen eigen bedrijf maar wil je wel leren je eigen website te maken of je bestaande website te verbeteren dan ben je ook van harte welkom.

Docent
Arthur de Smidt. Afgelopen 25 jaar is Arthur werkzaam geweest op de Vrije Universiteit in Amsterdam als IT beheerder en ontwikkelaar. Hier was hij o.a. verantwoordelijk voor de databases, het logistieke proces, inkoop, webwinkel en magazijnbeheer. Naast zijn werk is hij veel bezig geweest met websites bouwen en fotografie.

Programma
Les 1 Introductie WordPress, themes, plugins, posts en pagina’s
Les 2 Contact formulieren, shortcodes, content, SEO
Les 3 Foto’s en video’s integreren in je website en trucs voor efficiënt beheer
Les 4 Mailinglijsten en koppelingen met Instagram of Facebook.
Les 5 Opzet eigen webwinkel en koppeling met ideal (alleen voor zzpers met zakelijke rekening)

Data en tijden:
Vijf lessen waarvan de eerste wat langer duurt.
Maandag 25 oktober van 19u tot 22u
Maandag 8 november van 19u tot 21u
Maandag 22 november van 19u tot 21u
Maandag 6 december van 19u tot 21u
Maandag 20 december van 19u tot 21u

Locatie
‘t Wieshoes in Warffum (Westervalge 5A)

Minimum aantal deelnemers: 6
Maximum aantal deelnemers: 15

Het is belangrijk dat je zelf in bezit bent van een laptop. Mocht je dat niet zijn, laat het dan weten dan zoeken we daarvoor een oplossing.