In Winsum zijn drie praktijk-, leer- en ontwikkelplekken: een PLOP Horeca & Toerisme, een PLOP Groen en een PLOP Zorg & Welzijn.

Praktijk-, leer- en ontwikkelplek Horeca & Toerisme

In de lente van 2021 starten we vanuit Winsum met het PLOP Horeca & Toerisme. De plek om je als inwoner van het Hogeland te ontwikkelen. Is horeca en toerisme echt jouw ding? Maak je dromen waar en kom in actie. Het PLOP is er voor iedereen, voor de professional en voor de hobbyist. Of je nu wilt leren over gastvrijheid, het horeca vak of het toeristisch aanbod van het Hogeland en omgeving. Wij gaan je helpen. En anders zoeken we samen iemand die jou helpt bij je volgende stap!

Wil je op de hoogte blijven of meedenken binnen het project neem dan contact op met bhn@vaklandhethogeland.nl.

Praktijk-, leer- en ontwikkelplek Zorg & Welzijn

In Winsum vind je dè praktijk-, leer- en ontwikkelplek voor Zorg en Welzijn. Wil je graag iets voor mensen betekenen die hulp nodig hebben op gebied van zorg en welzijn? Dan is deze zorgopleiding iets voor jou. De zorgopleiding start op niveau 1. Dit doen we samen met de Hoven (Winkheem), het Alfa-college en Werkplein Ability. In de loop van 2021 gaan we dit verder uitbreiden. Iets voor jou?

Wil je op de hoogte blijven of meedenken binnen het project neem dan contact op met dlr@vaklandhethogeland.nl.

Praktijk-, leer- en ontwikkelplek GROEN

In Winsum is ook dé plek voor GROEN. Het Hogeland biedt heel veel mogelijkheden om te genieten van, en leren in het groene domein. Van jong tot oud. Van oriënteren, inspireren tot leren. Denk bijvoorbeeld aan moestuinen, natuur inclusieve landbouw, duurzaamheid en diverse groene opleidingen in de groene sector. Heb je nog andere mooie ideeën en/of wil je meedenken hoe we GROEN samen zo goed mogelijk kunnen wegzetten in onze prachtige gemeente?

Wil je op de hoogte blijven of meedenken binnen het project neem dan contact op met bhn@vaklandhethogeland.nl.

Neem contact op!