Deze opleiding tot officieel gecertificeerde drone-piloot wordt gegeven door Noorderpoort. Noorderpoort werkt samen met de drone-piloot opleider in Noord-Nederland OmniDrones. OmniDrones is het opleidingscentrum voor drone-piloten in Noord-Nederland. Gedurende de opleiding leer je alles over het begrip airmanship. De opleiding bied verschillende sets aan skills en disciplines om gecertificeerd drone-piloot te worden. We bereiden de deelnemers niet alleen theoretisch maar ook in de praktijk volledig voor op het betreden van de lucht met een drone.

De opleiding bestaat uit een online training en online examens (waarvoor je een EU-dronebewijs A1_A3 + A2 krijgt). Dit deel dat moet je zelf doorlopen, waarbij je op aanvraag begeleiding kunt krijgen van Vakland Het Hogeland. Daarnaast is er een praktijkdag waarop je met meerdere drones gaat leren vliegen in de praktijk.

De deelnemers kunnen na deze opleiding:
A1

  • Vliegen met een lichtgewicht drone
  • Vliegen binnen zicht van de piloot
  • Dichterbij bebouwing en personen

A3

  • Vliegen met een zwaardere drone
  • Vliegen binnen het zicht van de piloot
  • Vliegen op ruime afstand van woon-, handels-, industrie of recreatiezones

A2

  • Vliegen met een middelzware drone
  • Vliegen binnen het zicht van de piloot
  • Vliegen dichterbij woon-, handels-, industrie- of recreatiezones

Wat kun je met de opleiding tot drone-piloot?
Drone-piloot klinkt misschien erg futuristisch en als een hobby-project, maar het is een vak waar steeds meer vraag naar is op specifieke plekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van precisielandbouw met behulp van een drone? Of gebruik van drones door de politie bij evenementen? Wist je dat woningbouwcorporaties gebruik maken van drones om gebouwen te inspecteren? Er zijn zelfs drones die monsters van de luchtkwaliteit nemen rondom industriegebieden. Kortom: veel nieuwe baankansen!

Zoektocht naar de eerste volledig gecertificeerde vrouwelijke drone-piloot
In Noord Groningen is er nog geen volledig gecertificeerde vrouwelijke drone-piloot. Dat vinden wij belachelijk en daarom hebben vrouwen een voorrang bij deze cursus! We zijn op zoek naar de eerste volledig gecertificeerde vrouwelijke drone-piloot. Dus meld je aan.

Data en tijden
Dinsdag 12 oktober van 19:30 uur tot 20:30 uur: online kick-off
Zaterdag 30 oktober van 10:00 uur tot 16:00 uur: praktijkdag.

Daarnaast wordt er dus van je verwacht dat je de online modules zelf doorloopt.

Locatie
Online en een nader te bepalen fysieke locatie, het liefst mooi om te filmen met een uitvalsbasis naar een binnenruimte. Suggesties? Mail naar dkk@vaklandhethogeland.nl.

Minimum aantal deelnemers: 8
Maximum aantal deelnemers: 12 

Aanmelden gaat via het formulier hieronder

Update 8 oktober: DE OPLEIDING TOT DRONE PILOOT ZIT VOL.