In deze cursus ga je leren hoe je zelf je eigen website kan maken en eigen content kan beheren en integreren met WhatsApp, mailing platformen en andersom met WordPress. Stap voor stap worden alle elementaire onderdelen doorlopen en zal op het einde van les 1 je eerste website al klaar staan voor verdere ontwikkeling. In de cursus maken we alleen gebruik van gratis plugins en themes maar gaan we ook in op betaalde varianten en de voor en nadelen daarvan.  

Leerdoelen
Voor wie: Heb je al een eenvoudige wordpress website of moet je nog starten? Haal jij al uit je website wat je eruit wil halen? Wil je het beheer in eigen hand nemen? De cursus is vooral gericht op ZZP’ers die naast content ook producten willen aanbieden en mailinglijsten willen opzetten voor promotie en hoger in de zoekmachines willen komen. 
Heb je geen eigen bedrijf maar wil je wel leren je eigen website te maken of je bestaande website te verbeteren dan ben je ook van harte welkom 

Programma
Les 1 Introductie WordPress, themes, plugins, posts en pagina’s 

Les 2 Contact formulieren, shortcodes, content, SEO 

Les 3 Foto’s en video’s integreren, Mailinglijsten en koppelingen met WhatsApp. 

Les 4 Opzet eigen webwinkel en koppeling met ideal (alleen voor ZZP’ers met zakelijke rekening) .

Elke les bestaat uit 2 delen, een presentatie met daarin Tips, Trucs, Tools en Theorie en een praktijk gedeelte waar ieder in wordpress zelf aan de slag gaat. De instructievideo’s zijn ook thuis opnieuw te bekijken en stap voor stap terug te vinden.  

Aparte plek waar je online in wordpress mee aan de slag kan zit bij de cursus inbegrepen.

Docent
De cursus wordt gegeven door Arthur Smidt. De afgelopen 25 jaar is Arthur werkzaam geweest op de Vrije Universiteit in Amsterdam als IT beheerder en ontwikkelaar. Hier was hij o.a. verantwoordelijk voor de databases, het logistieke proces, inkoop, webwinkel en magazijnbeheer. Naast zijn werk is hij veel bezig geweest met websites bouwen en fotografie. De afgelopen jaren heeft Arthur zijn kennis ook ingezet met het ontwerpen en opzetten van websites en organiseren van acties om iets te doen aan het plasticprobleem www.trashless.earth en voor een groenere wereld www.groenecocreaties.org 

Data en tijden:
Vier lessen waarvan de eerste wat langer duurt voor introductie en kennismaking:

Maandag 22 augustus van 19u tot 21:30u
Maandag 29 augustus van 19u tot 21u
Maandag 5 september van 19u tot 21u
Maandag 12 september van 19u tot 21u

Locatie
‘t Wieshoes in Warffum (Westervalge 5A)

Minimum aantal deelnemers: 6
Maximum aantal deelnemers: 15

Het is belangrijk dat je zelf in bezit bent van een laptop. Mocht je dat niet zijn, laat het dan weten dan zoeken we daarvoor een oplossing.

Aanmelden
De cursus is gestart! Aanmelden is niet meer mogelijk. Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor een volgende cursus.