Improvisatie heeft eigenlijk niet zo veel te maken met wat je speelt.  Het gaat er  juist veel meer om hoe en waarom je iets speelt. Het is een mindset, een “way of life”. Het is een andere manier van muziek maken. Het is meer ”spelen” met muziek. Het is hoe jij leeft, ademt, lacht, huilt, verandert, vrijheid neemt en geeft.  Wie jij werkelijk bent uitgedrukt in klank en ritme. De beste manier om naast een bijzondere musicus ook een bijzonder mens te worden! 

IMPROVISEREN KUN JE LEREN   

Improviseren doen we allemaal. Iedere minuut, iedere dag, voortdurend, ons hele leven. Het is een flexibele manier om onze gedachten, emoties en onze persoonlijkheid op een spontane manier tot uitdrukking te brengen. Muziek maken en spelen met anderen is zeer geschikt om onze “improvisatiespieren” te trainen en te ontwikkelen. Je zult merken dat je na een paar lessen op een andere manier tegen muziek maken en spelen aankijkt. Maar nog veel belangrijker, op een heel subtiele manier verandert ook jouw gedrag en jouw manier van leven.  

CURSUS LEIDER 

Jan Kuiper is gitarist, yogi, schrijver, producent  en cultureel ondernemer. Als gitarist en componist toert hij al 50 jaar over de hele wereld, waarvan de laatste 20 jaar vooral in de Nederlandse theaters en schouwburgen. Samen met zijn vrouw Yvonne de Hoop geeft hij Yoga in Concert voorstellingen op alle grote Nederlandse podia waaronder het Concertgebouw in Amsterdam. Daarnaast is hij als cultureel producent werkzaam. Hij organiseerde en organiseert festivals, manifestaties, tentoonstellingen concertseries en grootschalige educatie projecten. Naast gitaarspelen beoefent hij dagelijks Yoga, Meditatie, Fitness en Fietsen. 

PROGRAMMA
Volgt

DATA EN TIJDEN
De cursus met startdatum 15 maart 2022 is geannuleerd wegens te weinig aanmeldingen. Mocht je wel geïnteresseerd zijn laat dan je gegevens achter via onderstaand aanmeldformulier zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data.

LOCATIE 
Yoga Huis – Saaxumhuizen  

AANMELDEN 
Deelname is kosteloos. Laat je gegevens achter via onderstaand formulier om je aan te melden voor deze cursus: