In de zomer komt er een TechLAB in het bibliotheek gebouw in Warffum. Het TechLAB is onderdeel van Vakland Het Hogeland en voor alle bewoners van Warffum en Het Hogeland. Bij Vakland Het Hogeland staat ontwikkeling centraal, het leren, omdat daarmee nieuwe mogelijkheden worden geactiveerd. In het TechLAB wordt dat gedaan met de focus op ICT en innovatief ondernemen. Dat gaat van het leren hoe een computer werkt tot aan 3D printoplossingen ontwikkelen voor in het ziekenhuis. Biblionet Groningen, Het Hogeland College en Dorpsbelangen Warffum zijn nauw betrokken in de samenwerking. Het ‘leer’programma van het TechLAB is nog helemaal open.

Om dat in te vullen worden twee activiteiten georganiseerd die binnen coronarichtlijnen uit te voeren zijn. Op zaterdag 20 februari wordt ’s middags een online Escape Room gespeeld met na afloop een gesprek over wat er in het TechLAB moet komen. Wil je weten wat een Online Escape Room is of wil je je aanmelden? Ga dan naar vaklandhethogeland.nl/oer.

Op zaterdag 27 februari vindt er een Uitloopdag plaats. Dit betekent dat de mensen van het TechLAB op originele wijze naar de Warffumers toekomen om op gepaste afstand te horen wat zij graag willen in het TechLAB. Aanmelden voor de Uitloopdag gaat telefonisch via 0595 234242. Voor vragen of meer informatie bel naar het genoemde telefoonnummer of mail naar techlab@vaklandhethogeland.nl.