Grafische vormgeving zie je overal. Boeken, kranten, tijdschriften en folders zijn voor de hand liggende voorbeelden. Maar ook wegwijzers, verpakkingen, reclame vallen onder het begrip. En vergeet het internet niet. Met een pc en goede software kan iedereen iets moois maken. Maar er zijn basisregels om je ontwerp extra te laten opvallen .  

Leerdoelen
Met deze cursus word je wegwijs gemaakt in de creatieve wereld van het vormgeven. Aan de hand van praktische voorbeelden ga je voor je club of vereniging aan de slag om een poster of flyer te maken die je kunt laten drukken, printen of online gaat gebruiken. Creatieve tips en mogelijke valkuilen gaan voorbijkomen. We gaan gedurende de cursus werken met een 90 dagen durende proefversie van het professionele Affinity pakket.

Programma
In 5 cursusavonden (van 2 uur) ga je leren hoe je zelf een goed uitziende poster of flyer kunt maken. Eentje die je kunt gebruiken om zelf te printen, te laten drukken of voor online gebruik. Welke onderwerpen ga ik onder andere behandelen?

  • Welke software ga je gebruiken?
  • Wat heb je nodig voor een goede poster of flyer?
  • Waarvoor maak je je poster, wat is je doelgroep?
  • Hoe kom je aan goede en bruikbare foto’s of illustraties?
  • De basisregels van het vormgeven (o.a. kleurgebruik en typografie)
  • Verschil ontwerpen/vormgeven voor drukwerk of online gebruik.

Dick Stoppels heeft als (offset- en digitale drukker) veel praktijkervaring opgedaan in de grafische sector. Door zijn grote interesse in grafische vormgeving en communicatie met beeld en woorden is hij in 2017 als ZZP-er grafisch vormgever geworden. Hij maakt websites, verzorgt social media publicaties en geeft vorm aan alles wat je maar kunt drukken.  

Data en tijden
Donderdagavond 3,10,17 en 24 november en 1 december 2022 van 19.00 – 21.00 uur. 

Locatie:
‘t Wieshoes in Warffum (Westervalge 5A) 

Het is belangrijk dat je zelf in bezit bent van een laptop. Mocht je dat niet zijn, laat het dan weten dan zoeken we daarvoor een oplossing. De softwareprogramma’s worden aangevraagd door de docent en zullen tijdens de eerste les geïnstalleerd worden op de eigen laptop of tablet (alleen iPad).  

Aanmelden
De cursus zit vol! Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor een volgende cursus.