Pimp je oude jeans

Pimp je oude jeans!

Tijdens de Nationale Klimaatweek van 31 oktober t/m 6 november organiseert Vakland in opdracht van en samen met Gemeente Het Hogeland verschillende activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Dit is een van de workshops. Voor de overige workshops klik je hier.  

Tijdens deze workshop draait alles om duurzaamheid en de trend van upcycling. Upcycling is een vorm van recycling waarbij het product na verwerking dezelfde of zelfs een betere kwaliteit heeft. Een onbruikbaar product wordt verwerkt tot een nieuw product dat meer waarde heeft dan daarvoor, zoals een nieuwe tas, een nieuw kussen of schort van een oude jeans. Je gaat zelf aan de slag met het ontwerp, en het maken.  

Enige ervaring met een naaimachine is vereist, maar of je nu een beginner bent op het gebied van naaimachines of al meer ervaring hebt; je bent van harte welkom! Samen geven we oude spijkerbroeken een nieuwe kans. Als je een naaimachine hebt, neem die dan mee, want we hebben niet genoeg voor iedereen. En breng natuurlijk ook je eigen, oude jeans mee.  

Docent
Linet Aten zal je tijdens deze workshop begeleiden. Zij is docente Creatieve Werkvormen aan de Vrije School in Groningen. 

Wanneer
Maandag 30 oktober van 14.00 tot 17.00 

Waar
De Holm, De Streekweg 41, 9956 PN, Den Andel 

Aanmelden
Je kunt je niet meer aanmelden voor deze workshop.