Kledingreparatie zonder naaimachine

Kledingreparatie zonder naaimachine voor beginners op 4 november

Tijdens de Nationale Klimaatweek van 31 oktober t/m 6 november organiseert Vakland in opdracht van en samen met Gemeente Het Hogeland verschillende activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Dit is een van de workshops. Voor de overige workshops klik je hier.  

Heb je geen ervaring met de naaimachine maar wil je toch graag je eigen kleding repareren? Geen zorgen, want deze workshop staat helemaal in het teken van kleding repareren met de hand. Zo kun je je favoriete trui of broek waar een scheurtje in zit weer nieuw leven inblazen! Zo heb je langer plezier van je kleding en ben je tegelijk lekker duurzaam bezig.  

De docente leert je aan de hand van een aantal oefeningen eenvoudige basistechnieken, zodat je met vertrouwen kleine reparaties kunt uitvoeren. Je kunt denken aan het repareren van kleine gaatjes, het dichten van naadjes, het aanzetten van knopen en kleine beschadigingen wegwerken.  

Een eigen kledingstuk meenemen hoeft niet, want al het materiaal om te oefenen is aanwezig, maar het mag wel. De docente kijkt samen met jou of het haalbaar is om de reparatie zelf uit te voeren tijdens de workshop.  

Heb je al wat ervaring met een naaimachine, kijk dan even hier.

Docent
Naaidocente Marloes Maurits van naaiatelier Twinkeltje zal je tijdens deze workshop begeleiden. Zij geeft naailessen aan kinderen en volwassenen en workshops op het gebied van textiele vormgeving. Ze werkt met geredde stoffen en oude wollen dekens, en vindt het belangrijk om te recyclen, upcyclen en duurzaam om te gaan met wat er al is. 

Wanneer
Zaterdag 4 november van 10:00 – 12:00 

Waar
Westervalge 5, Warffum, in de voormalige basisschool.  

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door je gegevens hieronder achter te laten.