Vakland Het Hogeland | Informatieavonden CAD tekenen

Informatieavonden CAD-tekenen

2D- en 3D-tekenen informatieavonden

Ben je geïnteresseerd in techniek en lijkt het je leuk om 2D- en 3D-tekeningen te maken op de computer? Dan hebben we iets interessants voor je. Vakland organiseert samen met Cadix en SPT-Noord drie informatieavonden over CAD-tekenen.

Wat is een CAD-tekenaar?

CAD staat voor Computer-Aided Design. Een CAD-tekenaar maakt met behulp van software technische tekeningen van bijvoorbeeld een gebouw, infrastructuur of machines. Die tekeningen worden onder andere gebruikt in de architectuur, bouw, werktuigbouw en civiele techniek.

Drie informatieavonden

In februari organiseren we drie informatieavonden waarin we verschillende onderwerpen behandelen. Zo laten we bijvoorbeeld zien hoe een werkdag van een CAD-tekenaar eruitziet en ontdek je of het beroep CAD-tekenaar bij je past!

AutoCAD-tekenaar op 8 februari (18.30 tot 21.00 uur)
Een AutoCAD-tekenaar maakt met AutoCAD-software technische tekeningen voor diverse branches zoals de bouw, werktuigbouw, civiele techniek.

Bouwkundig tekenaar/modelleur op 15 februari (18.30 tot 21.00 uur)
Een bouwkundig tekenaar maakt bouwkundige tekeningen van alle onderdelen, constructies, afmetingen en materialen van een bouwwerk.

Werktuigbouwkundig tekenaar op 22 februari (18.30 tot 21.00 uur)
Een werktuigbouwkundig tekenaar maakt ontwerpen van producten of delen ervan, bijvoorbeeld machines en metaal- en werktuigkundige installaties.

Tekort aan technisch personeel

Zoals je misschien weet is er nog steeds een tekort aan technisch personeel op de arbeidsmarkt. Het UWV stelt elk jaar een kansenberoepenlijst samen. Op die lijst staan beroepen waar momenteel veel vraag naar is of waar de komende tijd een tekort in zal ontstaan. In deze lijst staan ook CAD-gerelateerde functies. Door het volgen van een training of een scholingstraject in aanloop naar een CAD-functie wordt de kans op een baan aanzienlijk vergroot.

Als CAD-tekenaar kun je aan de slag bij bouwbedrijven, timmerbedrijven, aannemers, ontwerpbureaus, maar ook bij metaalbedrijven, machinefabrieken of bijvoorbeeld meubelmakers. Misschien vind je het 3D-tekenen zo leuk dat je er verder mee wilt. Dan kunnen we je ondersteunen bij om- en bijscholing, het uitzoeken van beschikbare subsidies en het in contact komen met interessante bedrijven.

Wat zijn de kosten?

Deelname is kosteloos. Wees er snel bij, want er is plek voor 15 tot 20 deelnemers per avond.

Aanmelden?

Waar: ’t Wieshoes, Westervalge 5a, Warffum
Wanneer: 8, 15 en 22 februari van 18.30 tot 21.00 uur
Benodigdheden: Geen

AANMELDEN

De cursus zit vol! Houd onze socialemediakanalen of website in de gaten voor nieuw cursusaanbod.