Vakland Het Hogeland | Dorpsgidsen op het Hogeland

Dorpsgidsen op het Hogeland

Word Dorpsgids op het Hogeland!

Vind jij het leuk om in je eigen dorp een rondleiding te geven en verhalen te vertellen over het ontstaan van het dorp, over oude straten en stegen? Wil je een bijzonder gebouw of tuin laten zien? Volg dan de cursus Dorpsgids op het Hogeland! Gegeven door de succesvolle Dorpsgidsen van Winsum. In vier avonden en een meeloopmiddag leren we je de fijne kneepjes van het gidsenvak, zodat je jouw dorp ook op de kaart kunt zetten.

Sinds 2019 is in Winsum een grote groep Dorpsgidsen actief, na een oproep van de werkgroep Recreatie en Toerisme van de Ondernemersvereniging Winsum. In dat eerste jaar werden al een kleine twintig Dorpsgidsen opgeleid – later zouden er meer volgen. De groep liet folders maken en bouwde een professionele Dorpsgidsenorganisatie op. Zelfs toen de ANWB Winsum tot ‘mooiste dorp van Nederland’ uitriep, was de toeloop voor de Dorpsgidsen geen probleem. Sindsdien hebben duizenden toeristen het dorp Winsum op een hele bijzondere manier leren kennen – dankzij de Dorpsgidsen!

Deze ervaring willen we overdragen aan andere enthousiaste Hogelandsters. Wil je jouw dorp op de kaart zetten en de fijne kneepjes van het gidsenvak leren, dan leiden we je in vier cursusavonden op tot Dorpsgids. Doe dit niet alleen, maar neem enthousiaste dorpsgenoten mee (informeer ook bij je Dorpsbelangenvereniging).

We leren je hoe je groepen reizigers, toeristen en dorpsgenoten het beste kunt rondleiden en helpen je bij het samenstellen van routes en thema’s. De gemeente Het Hogeland ligt immers in een heel oud cultuurlandschap en ieder dorp op het Hogeland is uniek en karakteristiek – of het nu op een wierde ligt, een borg of steenhuis heeft, of dat er ooit een beroemd of berucht iemand woonde. Hogelandster inwoners hebben altijd wel een reden om over de eigen omgeving te vertellen – of je nu in Broek, Uithuizen, Adorp, Oudeschip of elders woont. Meld je aan!

Data en Tijden

  • 24 januari 2023: Introductieavond
  • 14 februari 2023: Les 1
  • 21 februari 2023: Les 2
  • 28 februari 2023: Les 3
  • 14 maart 2023: Les 4

Deze avonden duren van 19:30 tot 21:00 uur

Locatie bijeenkomsten:  ‘t Wieshoes, Westervalge 5A, Warffum.
De excursies ter plaatse in een dorp.

AANMELDEN

De cursus zit vol! Houd onze socialemediakanalen of website in de gaten voor nieuw cursusaanbod.