Circus Vakland Het Hogeland

Komt naar je toe deze zomer!

Deze zomer strijkt Circus Vakland neer op het Hogeland – op maar liefst acht plekken: van Uithuizen tot Zoutkamp, van Kloosterburen tot Bedum. Hoofdattractie is de spetterende en ontroerende muzikale rariteiten- en circusshow Karnivoale!

Karnivoale (spreek uit op z’n grunnegs: Karni-vólle) is geen traditioneel circus met tijgers en koorddansers, maar een theatershow met de Bekende Groningers Frank den Hollander, Alina Kiers, Harry Niehof, Jan Veldman, Carmen Schilstra en André Gubbels, gebaseerd op het bestaan van oude rondtrekkende circussen. Maak kennis met dit ongeregelde zootje. Fakkels worden aangestoken, wilde dieren ontketend, spijkers van het spijkerbed worden bijgepunt en banjo’s worden gestemd. Hooggeëerd publiek – binnenkort is het een schiere Karnivoale op t Hogelaand! Komt allen!

Daarnaast is er een doe-het-zelf-circus op zondag voor (groot)ouders en kinderen (Circus Salto!) en een circusachtige dorpsavond op donderdag met dorpsfilm en dorpsquiz.

Wanneer het circus in welk dorp staat, zie je in het schema hiernaast.

Waarom een circus op het Hogeland?

Met dit circus – dat gratis toegankelijk is – wil Vakland in contact komen met Hogelandster dorpsbewoners, verenigingen en ondernemers en hen op een laagdrempelige manier prikkelen om na te denken over de vraag: hoe zou je je nog verder willen ontwikkelen? Wat zou je nog willen leren, willen doen? Dit alles indachtig het credo van Vakland het Hogeland: ‘Een leven lang leren met het Hogeland als klaslokaal’.

Meer geluk en welzijn op het Hogeland

Vakland wil hiermee de bezoekers aan deze circusactiviteiten ondersteunen in hun zoektocht naar meer geluk, welzijn en zingeving, bijvoorbeeld via cursussen, opleidingen, stages, werkleertrajecten, vrijwilligerswerk maar ook via aandachtsschenkers of andere wegen. Daarbij zoeken we nadrukkelijk de samenwerking met plaatselijke verenigingen, clubs en ondernemers die zich in en rond het circus kunnen voorstellen aan het dorp én vrijwilligers, leden, ondersteuners, nieuwe leden etc te werven. Doe mee met Circus Vakland!

Belangstelling?

Stuur een mail aan: circus@vaklandhethogeland.nl

Team Vakland Circus

Het team Vakland Circus bestaat uit: Frans Huissen, Dieuwerke Vink, Louis Stiller, Didier Kick, Senna Turksema en Arrienne Verrips.

Word vrijwilliger!

Heb je altijd al gedroomd om bij het circus te werken? Grijp je kans!
Circus Vakland Het Hogeland zoekt namelijk nog krachtpatsers, vuurvreters, acrobaten en stand-ins.