Ondernemende leerlingen Hogeland College gooien hoge ogen bij jury Kansrijke Groningers

Team Capuclicks van het HHC won de eerste prijs op het onderdeel ‘verkoopskills’

Elke woensdagochtend komen de ‘jonge ondernemers’ – leerlingen van het Hogeland College (HHC) – in het Wieshoes te Warffum samen om hun ondernemerskilts en -ideeën te bespreken, te pitchen en uit te testen. Dit doen ze onder begeleiding van docenten Eltjo Smit en Myranda Harsveld vanuit Kansrijke Groningers. Onlangs konden deze jonge ondernemers hun skills testen op echte klanten, en wel op de Groningse Westerhaven. Met resultaat:  ‘Capuclicks’ van het HHC won de eerste prijs op het onderdeel ‘verkoopskills’. Ook de Ultrastickershop, onder leiding van Ole, Daan, Jesse en Maurice scoorde hoge ogen.

‘Het is zo belangrijk dat de leerlingen ondernemende vaardigheden aanleren,” vertelt Annelot Wagenaar, programmamanager bij Kansrijke Groningers. “Niet alle leerlingen zullen in de toekomst ondernemer worden, maar er zijn zoveel beroepen waarbij een ondernemende houding noodzakelijk is,” 

Jurylid Luuk-Jan Bergsma, docent op het gebied van ondernemen, gaf aan dat het volgens hem heel erg belangrijk is om connectie te maken met de klant vanuit oprechtheid en enthousiasme. “Hoe jonger je begint, hoe beter je wordt in ondernemen,”

Het HHC-team dat onder de naam Capuclicks opereerde, zegt dé oplossing te hebben voor de capuchon die steeds van je hoofd afwaait tijdens het fietsen: een hoofdband – verkrijgbaar in verschillende kleuren – die met clips bevestigd wordt aan je capuchon. Zo blijft je hoofd toch warm.  Ultrastickershop, is een (toekomstig) bedrijf dat voetbalstickers maakt had de volgende pitch. Ultiem doel is het aanbieden van nationale en internationale clubstickers, en daarnaast stickers op bestelling. De stickers zijn van hoge kwaliteit en UV- en waterproof.

Het Wieshoes is de plek waar de Gebiedscoöperatie Vakland zijn domicilie heeft. De plek wordt veel gebruikt door allerlei groepen, zoals deze ‘jonge ondernemers’ van Kansrijke Groningers. 

Het ‘Programma Ondernemen’ van Kansrijke Groningers maakt onderdeel uit van een viertal programmalijnen (ICT & techniek/ondernemen/talent, loopbaan & ambitie/werk in de regio) die gedurende een hele schoolgeneratie worden aangeboden. Deze onderdelen kunnen worden opgenomen in de reguliere programma’s van de scholen. Ultiem doel is dat alle 17.500 leerlingen uit de regio 100% kansrijk zijn op de arbeidsmarkt. Het ‘Programma Ondernemen’ wordt mogelijk gemaakt met middelen van het Nationaal Programma Groningen, gemeente Het Hogeland, gemeente Eemsdelta, gemeente Midden-Groningen en gemeente Groningen. 

Meer informatie:

Bericht op de HHC-website.

• Bericht op de site van Kansrijke Groningers.

Meer Nieuws

Vakland ondersteunt workshops Rabo ClubSupport

Van maandag 24 maart tot en met donderdag 10 april organiseert Rabobank maar liefst 50 online workshops, waarin 12 actuele thema's aan bod komen. Onderwerpen als: financieel beleid, vrijwilligersmanagement, ledenbinding, communicatie, verduurzaming, inclusie en modern...