In samenwerking met Glocal Art Store & More organiseert Vakland Het Hogeland de basiscursus naaien in Winsum. In vier lessen van twee uur leer je om eenvoudige kledingreparaties uit te voeren of een klein naaiproject af te afronden.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om op kledingdieet te gaan: minder of zelfs helemaal geen nieuwe kleding kopen om geld te besparen en om de vervuilende industrie tegen te gaan. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat je achter een spijkertje blijven haken en voor je het weet zit er een scheur in je favoriete trui of broek. Dan is het handig om je kleren zelf te kunnen repareren. 

Leerdoelen
De basiscursus naaien wordt gegeven door een professionele coupeuse. Zij leert je hoe je de naaimachine moet bedienen, maar ook in welke volgorde je een project moet uitvoeren. Ze legt je de verschillende naaitechnieken uit, zoals hoe je een rits moet inzetten, en laat je kennismaken met de soorten stof. Naaimachines en een starterskit zijn aanwezig zodat je meteen kunt beginnen. Aan het einde van de vier lessen heb je al je eigen tas gemaakt!

Wie weet ontdek je een verborgen talent en vind je het naaien zo leuk dat je een vervolg aan de cursus wilt geven. In dat geval kun je in overleg met Glocal Art Store & More een vervolgcursus doen en misschien zelfs meedraaien in de productie van de tassen die zij maken.

De cursus wordt gegeven door Hennie van de Wetering. Zij is in 2010 begonnen met het leren van het vak coupeuse. Sinds 2018 geeft zij als professioneel coupeuse naailes. Dit wordt haar vierde seizoen als naaidocente bij Glocal Art Store & More, waarvoor zij kledingreparaties uitvoert en tassen maakt.

Data en tijden
Vrijdag 13, 20, 27 januari en 3 februari 2023 van 13:00-15:00 uur.

Locatie:
Hoofdstraat Obergum 26, Winsum (achter de Glocal Art Store & More)

Aanmelden
De cursus zit vol! Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor een volgende cursus.